TQ coz sudi menjengah blog ni..



Thursday, February 1, 2018

Medan Ikan Bakar Pantai Jeram

Salam & Hai Semua.

Sabtu lepas asben saya ada game bola di Kuala Selangor. Balik dia dari main bola kami singgah dinner di Medan Ikan Bakar Pantai Jeram..Ni kali kedua kami makan kat cni. Ingatkan nak makan di Aroma Ikan Bakar..Dah call nak buat reservation tapi depa kata dah penuh...call la Medan ni nasib ada kosong..yelah malam minggu kan memang ramaila orangnya...

Ni no untuk Medan Ikan Bakar Pantai Jeram 012-387 8375



Sampai sini, p kat kaunter sebut nama kita , nanti depa tunjukkan  meja kita..pastu bolehla pilih seafood mana uolls suka, nnti depa masakkan....

Kami menunggu makanan sampai dekat 1 jam....paling lama nak sampai udang goreng tepung...nasibla anak2 behave je...


Nila menu nya ari tu ketam masak masam manis...sekor je amik tapi besar..lagipun suami saya allergic seafood kecuali ikan..heheheh kesiannnnn. Kerang bakar, ikan siakap bakar & kangkong belacan & nasi goreng pattaya untuk Darissa.

Ikan bakar tu dia bakar kosong ye..ada kunyit kot...kuah tu kami yang letak sendiri..depa ada bagi siap2 pencicah nya..sambal cili api & air asam...sedap uolls....ikan dia fresh....


Nila udang tepung yang lambatttt sgt ni....





Penutup gambar kami...hahhaha hilang penat menunggu asben main bola ari tu.Dapat upah makan sodap2.....hahahhaha


Ok itu saje. TQ


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, January 24, 2018

Suraya Seafood, Kampung Baru


Salam & hai semua...

Ada satu hari tu kami try makan di Suraya Seafood...saya tau pun dari IG Eina Azman...Datin Paduka tu...hahahha ..nampak nau stalker IG dia..tapi saya memang suka tengok IG dia nak2 bila dia masak tu....dengar kata famous juga tempat ni ye...ada jugak saya tengok beberapa retis makan cni....kat area cni memang meriah, saya suka...try tau korang....

Ya Ampunnnn ramai nau orang kat cni....betul la tu famous..sampai kena tunggu meja kosong



My cinta hati..ok, abahnya juga...

Menu yang dipilih......



Kerabu maggie...saya sekarang kalu p kedai thailand ni memang saya akan try kerabu maggie & pulut mangga...nak compare dengan Restotan Sara Thai Kitchen yang famous di Kuantan tu...


Kerabu maggie dia win!!!...hampir sama ngan Sara Thai...sedap namatey!!!
 

Menu ari tu..Siakap stim limau, udang goreng tepung & kailan ikan masin..Sup ayam untuk dicha takde dalam frame..sebab sampai lambat..

Rasa dia ditekak saya oklah..takdelah sedap melampau..masih sedap jugak ditekak saya sebab pernah rasa siakap stim limau yang lagi sedap dari nie...tapi Alhamdulillah syukur ngan rezeki dari NYA....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, January 22, 2018

New Year di WP Hotel, Kuala Lumpur


Salam & hai semua

Walaupun suam2 kuku tetap jugaklah nak hapdate blog...untuk info kepada orang2 yang korek2 info dari blog..macam saya..nak baca review berkenaan satu hotel tu saya akan cari kat blog

Tahun baru ari tu kami tido semalam di WP HOTEL..ni kali kedua kami check in sini..konon2 nak tengok bunga api ...sebulan sebelum dah booking takut penuh...kami booking jenis Premier Family. lepas tolak diskaun & points kat Agoda dapatlah RM145.10 termasuk breakfast. berbaloikan!!!






Besarkan bilik dia. ada satu katil king & super single satu...

Ada bathtub juga


Shower




Gitewwwwwww......kalu repeat tempat yang sama bosan jugak kan?hahahahha 
Tapi hotel ni best sebenarnya...jangan risau mesti puas hati. Pool kat rooftop ye...cni view KL cantik jugak..nampakla jugak KLCC & KL tower pada harga yang lebih murah..hehehe





Bergambar lebih kurang....tapi anak2 suka je janji main pool


Lepas dah mandi pool order la room service ni satu Chicken Chop..sedap...order satu je cukup sebab saya ada tapau sikit makanan dari rumah...





Malam dinner kat hotel je...sambil tengok KLCC...ada cafe ye kat rooftop... sambil tengok anak2 mandi pool..cni pool buka sampai pukul 10 malam..view memang cantik...



dekat - dekat pukul 12 kami naik rooftop nak tengok bunga api..gigih uolls ngan anak2 celebrate new year....ramai orang kat rooftop..meriah...pihak hotel siap pagi topeng, wisel untuk sama2 nak countdown ...paksa anak jangan tido sebab kata nak tengok bunga api..hehhee


Ini je gambar yang ada...rupenya tak nampak sangat bunga apinya..macam kami tengok nelakang KLCC..bunga api pom pom tu depan KLCC....tapi nampaklah beberapa kawasan yang ada bunga api....

Pagi kami breakfast di hotel...makanan tak banyak pilihan...nasi lema, mee goreng tapi ayam takde..hehehe...very basic punya menu...


tolor


Ni la food yang kami amik..alhamdulillah kenyang...


Ok gambar breakfast kami without makeup...hahahha muka masing2 tak boleh blah....

Ok itu saje...tq


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, December 27, 2017

Hari Jadi saya...15 December


Salam & hai semua...

Ini cerita dah lepas dah..masa hari jadi saya 15.12...hari jadi yang ke 35..tua kan....hehehe

Sebab sekarang kat opis dah sunyi sangat..kawan-kawan terbaik semua dah berhenti..ok tapi yang tinggal baik jugak...tapi sebab kita satu floor ukhwah tu tebal la..so bila dorang takde rasa sunyi sangat....pagi tu datang opis macam biasa, takde pun orang wish...hahahhaa tapi kat FB memang adalah kan...tq korang...

Suami anak2 memang adalah wish itu biasalah kan....

Lepas solat zuhur dalam kul 3 lebih, tetiba dapat jambangan belon..ingatkan kawan yang terbaik yang dah takde tu bagi rupenya asben kita...hahahhaha tak sangka pulak dia bagi...dah pesan jangan bagi apa2 saya tak nak....nak p dinner je BERDUA...see, birthday girl dah cakap dah nak apa...takmo seprais2....

Tahun lepas asben bagi bunga..tapi sebab saya MC, so bunga tu di hantar ke rumah..selamat la kan...kalu hantar kat opis saya malu sebenarnya...terasa gedik pulak....

                                             


Sejambak belon chuolls...tinggi mencecah ceiling...hahhaha nak bawak balik pun malu..tunggu orang semua balik baru kita turun...hahhaha....


                                           

Besday girl bersama belonnya yang sama bulat....sebab Jumaat kena pakai uniform redha jela bergambar...hehehe

Sebba Jumaat tu kita pergi satu kereta, balik tu datingla sat...kupi kupi...sekejap je...tak sampai sejam dah balik...borak sikit2...rindu pulak anak....





dah macam anak saya dah rupe suami kita kat cni...apa nak buat ister lebih bosar dari suami...hahahha

Tak jadi dinner berdua...mengopi jelah berdua..jadilah..bukan senang nak dating ni



Kek kita di hari jadi...jadilah seslice,...abis..hahah sedaps n mengenyangkan...




 Lepas dating balik & lepas maghrib bawakla anak2 p makan KFC...kami dah kenyang makan kat San Francisco tadi...suami amik sandwich ke wrap apa entah namanya...




Eh sedap pulak Chizza ni...ayam dia pedas....sila try!!!


Ni gambar di IG stories..hahhaha....'

Ok itu aje kisah di hari jadi saya yang simple dimple.....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, December 21, 2017

Victoria Bridge, Kuala Kangsar


Salam & Hai Semua...

Tak abis lagi cerita pasal Kuala Kangsar ni....hahahhhaa

Memang dah lama dah nak singgah...tapi asyiklah takde rezeki...saje nak amik gambor...cantik jambatan ni... pernah nampak jambatan ni dalam filem Mamat Khalid Zombi Kampung Pisang kot...sy suka giler cerita tu...sejarah jambatan ni tak ketahuan lah saya....



One happy family...oh yang pakai tudung tu anak buah saya...adik asben punya anak...OTW balik KL kami hantar kat umah dia Sg Siput...sebelum sampai Sg Siput tulah menyinggah di Jambatan Victoria ni..dia memang rapat ngan saya.


Sepupu

Abah & anak2 nya


Perantin....hahhahha


2 beradik


Sepupu bespren




last kita belanja selpie ye....hehehhe





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, December 14, 2017

Plan B, Ipoh untuk kedua kalinya...

Salam & hai semua

Hari tu balik dari kampung di Kuala Kangsar kami singgah Ipoh. Sebab bertolak pun pagi so kira ada masalah kan nak singgah singgah ni...kalu bertolak petang memang tak dapat singgah, terus balik umah je di Sg Buloh.

Hajat di hati nak ke Restoran New Hollywood di Taman Canning yang famous tu, sekali tutup...frustnya lahai....pastu tukar plan ke Mee Kari Mat Daud Jasak pun tutup jugak pukul 4 baru bukak balik....Singgah ke Restorang Yong Suan punyalah kedai ramai orang & berator tak sanggup pulak....lepas tu try pulak Mee Kicap kat stadium Ipoh, habissssss ....adoiiila takde rezeki..agaknya hari Isnin banyak kedai yang tutup kot kan...takpelah lenkali kita try lagi...

Last-last kami ke Plan B Ipoh...ni kali kedua kami kesini...sebab tempat dia cantik kita pergi lagi sekali..nasib tempat dia cantik sesuai amik gambor & hapload instagram...ngeh ngeh ngeh

Masa 1st time kat entry INI



Nasibla dak kecik ni nak melayan posing tapi tak boleh suruh banyak kali nanti dia hangin...hahaha


Ibu & abah pun nak jugak...konon2 cekak pinggang nak bagi efek kurus...puiiiiiii la kan....takdenya...hahhaha



Cantik tempat dia....dia banggunan lama pastu ada pokok2 berjurai2 ni....macam dalam hutan pun ye....

Pastu kami masuk ke dalam Plan B, makan...

Kali ni kami amik menu lain dari amsa yang 1st time kami pegi dulu



Ni matcha latte ais..sedap


Chocolate ice...sedaps


Hot Matcha Latte..sedap


Spagethi Bolognese..sedap


Nasi Lemak ..sedap


Ni lupe la..chicken steak kot...hahaha 


Darissa ngan nasi nya..sebab ada ayam...


Danish ngan bolognese punya..



Ibu share2 je ngan anak anak..dorang bukan  habis pun..nak suruh share menu, masing2 tekak lain lain...kang order ikut yang sorang punya, yang sorang lagi merajok kecik ati...takpelah ibu mengalah...




Ok last gambar wefie kami....cukup la kot kan tak payah singgah la lagi Plan B...orang perak kata teman dah naik cemuih dah....hahahaha

Ok itu saje...TQ

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ