TQ coz sudi menjengah blog ni..



Wednesday, September 6, 2017

Sri Sayang Resort Apartment, Batu Feringgi Penang - Cuti Merdeka & Aidiladha 2017

Salam & hai semua...

Tahun ni raya haji turn balik umah mertua Kuala Kangsar....tahun ni lain sikit plannya....family MIL nak bercuti di Penang...kumpul adik beradik anak beranak....meriahla...1st time ni cuti ramai2 selalu ayah mertua tak ikut kalu kita orang cuti2 ni....kali ni ayah join jugak....beberapa minggu sebelum cuti, saya dah survey2 dah apartment yang murah2 di kawasan Batu Feringgi....dekat ngan laut...
Akhirnya dapat saya book Sri Sayang Resort Apartments....nasibla family mertua tak kisah macam mana biliknya...janji murah...wakakakka. Total harga bilik termasuk GST RM360++...murahlah kan.....janji ada pool


Kami bertolak 31 Ogos...orang kata hari 'masak' yelah sebab esoknya raya kan....Kami pergi dalam 3 kereta...bertolak dari rumah mertua di Kuala Kangsar dalam pukul 11.30 am. Budak2 semua dalam kete saya...doakanla kami ye murah rezeki leh beli kete besar, biar semua orang selesa.....



Singgah R & R ayah lapar pulak...makanlah bekal...nasibla mak mmg dah siap masak....



Dalam kul 2 sampailah kami di sana.....alhamdulillah kawasan pool bersih ya amat....air pool pun tak berbau..sebab apartment ni mmg lama....tapi tulah bilik dia biasa2 je....setiap 3 bilik tu ada aircond...legaaaaaa






Pool nya.....nasib airnya tak berbau busuk mahupun klorin yang kuat



Banggunannya tinggi melangit ada 33 tingkat..kami dapat bilik tingkat 7...semua bilik menghadap laut ye....


View dari balcony kami dari tingkat 7...lagi tinggi level lagi lawa view nya...yang ni nampaklah sipi2 laut tu..

Nak ke laut lintas jalan 7 jalan kaki je ke laut...xsmpai 5 minit sampailah pantainya...


Dari balcony nampaklah jugak poolnya..

Lepas rehat2 semua bawak budak2 mandi pool...dalam kul 6 baru p pantai.







Seronokla budak2 kan mandi pool...saya pun seronok gak...




Dalam kul 6 kami ke pantai...ganas jugak laut Batu Feringgi ni...ombak kuat...kamim mandi tepi2 je....takutttttt

Malam kami tapau je makan kat bilik...ayah & mak & semua2 takmo keluar...penat agaknya....kami lepas makan kaur jap jalan2 kat night market & nak bergambar kat gitar Hard Rock Hotel tu....



Budak-budak pau inai ni...inai raya katakan






Dapatlah bergambar depan gitar ni.....nak duduk tak tau lagi kan...

Esok pagi macam biasa budak2 mandi pool sebelum check out 7 tangkap gambar la...raya cara kami ala2 diperantauan gitu....hhahaa




Walaupun raya bukan kat rumah mertua & kat kampung tetap jugak salam raya uolls....hehehe tp ada jugak yang tak pakai baju raya....takpelah yang penting hakak satu family pakai baju yang berkonsepkan rayaaaaaaaaaaaaaaa...


Gambar ramai2...cantik ni kalu frame



Di akhiri gambar raya hakak....ada la jugak gambar raya...sedondon gak warna pepel..cuma baju takde ulangan ye untuk hakak & anak beranak hahahhah kekwatnyaaaa kecuali bapaknya je ulang pakai baju raya puasa ari tu...bapak bapak memang macam tu....




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

2 comments:

mama tisya said...

Meriah p cuti rmi2.. Ada pool, pantai syok la.. Walaupun cuti2 gmbr berbj raya tetap ada.. Bgs2

Anis Azalea said...

Raya mesti nak baju baru kan..feeling sangat.